Kutina

Kutinske škole i vrtići pripremili se za početak nove odgojno-obrazovne godine

Nastava u Kutini odvijat će se po modelu A – u školskim klupama

Nastava u Kutini odvijat će se po modelu A - u školskim klupama

U kutinskoj Gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije, kojoj je, a vezano uz početak nove školske godine , prethodio sastanak Aktiva ravnatelja, gradonačelnika te predstavnika Upravnog odjela  za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo na kojem se razgovaralo o mjerama prevencije korona virusom i početku školske godine.Gradonačelnik Zlatko Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/Š-BABIĆ.mp3?_=1

 

„U kutinskim školama bilo je potrebno osigurati poštivanje fizičke udaljenosti od 1,5 do 2 metra ili nošenje maski, omogućiti rad u dvije smjene, . Uz to, preporuka je da se rad izvodi što je više moguće na otvorenome, a to se posebno odnosi na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture .

 

 

Učenicima  s teškoćama u razvoju osigurani su  pomoćnici koji će sjediti uz njih i koristit će masku. Ravnatelji su obvezni donijeti Protokol dolaska, ulaska i izlaska u i izvan školske ustanove, Protokol kretanja u školskoj ustanovi, Protokol podjele obroka , te Protokol korištenja školske sportske dvorane, istaknula je Snježana Coha, ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Kutina  .

Dječji vrtić Kutina radio je svo vrijeme,odnosno svoj rad nije prekidao proglašenjem epidemije, podsjetila je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/Š-TODOROV.mp3?_=2

 

Grad je ove godine, podsjetio je  pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić   osigurao 1.300.000,00  kn  za sufinanciranje školskog pribora, ulaže i u osiguranje maski za sve učenike , a vjeruju kako će  i ove godine osigurati putem natječaja sredstva za sufinanciranje školske prehrane za učenike iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/Š-TOMIČIĆ.mp3?_=3

 

Gradonačelnik se, u konačnici,osvrnuo i na suradnju ravnatelja škola s područja Kutine i Grada Kutine. „Ravnatelji škola zaista su dali sve od sebe kako bi na što bolji način organizirali svoje suradnike te kako bi nastava mogla teći nesmetano u našim školama. Škola u Kutini odvijat će se po modelu A, odnosno škola u školskim klupama. Na početku školske godine u većini škola ići će se na sustav suhog obroka te će se o tome još razgovarati u skladu s okolnostima. Gdje je potrebno, osigurat će se dodatni prijevoz autobusom kako bi se osigurala distanca u autobusu“ dodao je Zlatko Babić.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version