SMŽ

Održan stručni skup na temu: Opstanak na Banovini

Dana 28. rujna 2020. godine s početkom u 9 sati u Hrvatskoj Dubici održan je stručni skup na temu: Opstanak na Banovini.

Na stručnom skupu sudjelovali su stručnjaci iz područja demografije, sociologije, etnologije, ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja s ciljem dobivanja smjernica za najbolje moguće korištenje razvojnih potencijala održivog razvoja Banovine.

Na samom početku skupa prisutnima se obratila Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koja se osvrnula na demografske trendove u RH

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/JOSIĆ.mp3?_=1

 

Marijana Petir, saborska zastupnica istaknula je da je cilj ovog stručnog skupa čuti mnogo dobrih ideja koje su preteča razvoja Banovine

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/PETIR.mp3?_=2

 

Problem opstanka na Banovini je detektiran, istaknula je Marijana Petir

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/PETIR-2.mp3?_=3

 

Župan Sisačko-moslavačke županije smatra da je opstanak na Banovini veliki problem

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/09/ŽINIĆ-11.mp3?_=4

 

O viziji budućnosti Banovine obratio se doc.dr.sc. Stjepan Šterc, profesor sa Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu koji je istaknuo da će opstanak na Banovini biti težak ukoliko se nešto ne promjeni, a promjene počinju od države i uvođenja novih reformi za ovo područje.

Dijana Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica osvrnula se na socijalne probleme i socijalno planiranje na području svoga djelovanja te napomenula koje sve usluge nedostaju na području djelovanja CZSS Hrvatska Kostajnica te da nesotaje barem 50 ljudi tj. stručnog kadra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version