Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Ovu subotu dođite na VI. Sisački festival piva!

Ovogodišnjim festivalom obilježava se 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare

Ovogodišnjim festivalom obilježava se 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare

VI. Sisački festival piva održava se u subotu, 12. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak.

Ovogodišnjim Festivalom piva obilježava se 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej i Turistička zajednica grada Siska.

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15:00 sati. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb).

Program se nastavlja u centru grada, na prostoru prekrasne Šetnice Slave Štriegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske, a među njima su i Sisački crafteri. Uz pivo i dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti moći će uživati u koncertima bandova: Bluzzy Threesome, Pocket Palma i Pick Siebneri.

Oni koji bi htjeli saznati malo više o industrijskoj baštini grada Siska mogu se prošetati do zgrade HOKU u kojoj je smješten prvi interpretacijski centar spomenutog sadržaja. Neće nedostajati ni zabave za najmlađe, a u 16:00 i 18:00 sati brodom Juran i Sofija može se provozati od Malog Kaptola do Starog grada.


001

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.