Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Uz kraći program obilježit će se 53. Voloderska jesen

Samo su ratne prilike 1991. prekinule tradiciju održavanja ove manifestacije

Samo su ratne prilike 1991. prekinule tradiciju održavanja ove manifestacije

Za razliku od ranije višednevne poznate manifestacije „Voloderska jesen“ (VJ), i ovogodišnjoj moslavačkoj berbi nazdravit će se čuvenim Škrletom u subotu predvečer, 26. rujna, u sklopu višesatnog programa.

Poštivanje strogo zadanih epidemioloških mjera uz dopušteni broj sudionika neće biti prekršeno, zaključio je Odbor za organizaciju na čelu s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem. Najbliži suradnici su predstavnici gradske Turističke zajednice, Vijeća Mjesnog odbora i KUD-a „Moslavec“ iz Volodera, te višegodišnji kreatori ranijih programa.


Riječ je već o 53. priredbi u nizu, a samo su ratne neprilike 1991. godine zaustavile njezino održavanje. Grad Popovača, inače pokrovitelj manifestacije, želi podsjetiti na vrijednost te, u županiji i danas najveće turističke manifestacije. Za promidžbu Popovače i šire „Voloderska jesen“ i dalje ostaje važna i nezamjenjiva sastavnica turističkog programa, naglasio je gradonačelnik Mišković.


Prostor izvedbe ovogodišnjega programa bit će uglavnom izložbeni vanjski prostor Hrvatskog pučkog doma u Voloderu. Domaći KUD prikazat će tradiciju berbe grožđa, nastupit će mladi glazbeni bend ‘Do tu’ kao i Zbor djece i mladih Antunova srca. Neće izostati ni izložbe uz poznati konjanički maraton arapskih konja i radova sa zapažene likovne kolonije „Voloderski bregi“. Za duhovite trenutke pobrinut će se kutinska Kazališna amaterska družba „Beskućnici“.

Dakle ovogodišnja „Voloderska jesen“ programski i prostorno biti će manja, ali bit će.

53-voloderska-jesen-v

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.