Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Završeno asfaltiranje kolnika u Šenoinoj ulici u Lipovljanima

Cjelokupna obnova koštat će 1.245.000 kuna

Cjelokupna obnova koštat će 1.245.000 kuna

Nosivi sloj asfalta u lipovljanskoj Ulici Augusta Šenoe položen je prošlog petka dok su drugi, habajući sloj asfalta, djelatnici poduzeća Strabag položili u subotu. Time je završen najveći dio posla na temeljitoj rekonstrukciji i obnovi 290 metara dugačke ulice, od Doma zdravlja do Osnovne škole Josipa Kozarca.

Rok za obnovu i asfaltiranje Ulice Augusta Šenoe do zgrade Osnovne škole i sportske dvorane bio je kraj rujna, a asfaltiranje je bilo predviđeno za sredinu listopada, no uz povoljne vremenske prilike djelatnici Strabaga su uz radove završne faze obnove i uređenja centra Lipovljana uspjeli temeljito obnoviti i 290 metara Ulice Augusta Šenoe do početka školske godine.

Radovi još nisu završeni u potpunosti jer treba završiti izgradnju pješačke staze nakon čega slijedi i asfaltiranje te staze u dužini od 300 metara. Cjelokupna obnova ulice koštat će 1.245.000 kuna, s uračunatim PDV-om, a većim dijelom financira se iz proračuna Općine. Ministarstvo graditeljstva RH odobrilo je 168.000 kuna, za sufinanciranje radova u ovoj ‘školskoj ulici’, a ugovor o sufinanciranju potpisao je načelnik Općine Nikola Horvat.

Potpuni završetak radova očekuje se kroz 10-tak dana.

cesta 3Cesta1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.