Petrinja

Dobitnik Velike nagrade sigurnosti za hrabar čin kod petrinjskog gradonačelnika

Vjekoslav Pavlović ugasio goruće vozilo na Mostu mladosti u Zagrebu

Vjekoslav Pavlović ugasio goruće vozilo na Mostu mladosti u Zagrebu

Vjekoslav Pavlović Petrinjac je koji je prošlog kolovoza na Mostu mladosti u Zagrebu ugasio osobno vozilo u plamenu i tako spasio jedan život, a za svoju je nesebičnost nagrađen Velikom nagradom sigurnosti za hrabar čin. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti te se ove godine dodijelila deseti put i to u Opatiji, u jedanaest kategorija. Vjekoslava Pavlovića danas je u Maloj vijećnici Grada Petrinje primio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović kako bi mu odao dužno priznanje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJEKO1.mp3?_=1

 

Skromni Vjekoslav Pavlović rekao je kako ovo što je napravio ne smatra herojskim djelom već svojom dužnosti.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJEKO2.mp3?_=2

 

Također, prisjetio se samog događaja i priznao kako je razočaran jer je mnogo ljudi prošlo i nije htjelo pomoći, a neki su čak bili i neugodni prema njemu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJEKO3.mp3?_=3

 

Vjekoslav Pavlović je Veliku nagradu sigurnosti za hrabar čin dobio u konkurenciji od oko sedamdesetak kandidata. Kada se spomenuti događaj zbio, radio je, odnosno vozio kamion. Inače je rodom iz Slavonije, a u Petrinji živi od 1995. godine gdje je ostao jer je bio pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi te je ponosan otac trojici sinova, djed četvero unučadi, a ono po čemu ga mnogi Petrinjci pamte jest i uloga Djeda Mraza koju je uvijek prihvaćao za vrijeme božićnog programa na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja.

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version