Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Popovače

Preporuka je i da se sva društvena okupljanja odgode

Na prijedlog Stožera CZ Sisačko-moslavačke županije od 03.listopada 2020. godine, pa u narednih 14 dana na području Grada Popovače uvode se nužne epidemiološke mjere. Odluku je potpisao Načelnik stožera CZ RH Davor Božinović. Mjere  uključuju obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski na ispravan način u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja djelatnost trgovine i u ustanovama koje se bave javnom djelatnošću , na svadbenim svečanostima može biti najviše 50 0soba, uz obavezno pridržvanje svih epidemioloških mjera, na sahranama može biti prisutno najviše 50osoba, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, bez karmina, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom.

Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja . Prilikom ulaska u ustanove stranke su obavezne nositi masku za lice ili medicinsku masku , dezinficirati ruke, te popuniti zdravstveni upitnik.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge obavezna su svoje usluge pružati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, te ne smiju ugošćavati skupine u kojima se nalazi više od 30 osoba. Obustavljaju se stočni sajmovi i sve slične izložbe i manifestacije.

Zabranjuju se posjeti bolnicama, domovima za starije i nemoćne i ostalim ustanovama socijalne skrbi.

Preporuka je da domovi za starije i nemoćne i druge ustanove u socijalnoj skrbi,  organiziraju rad u smjenama, kad god je to moguće. Preporuka je da se sjednice Gradskog vijeća Grada  Popovače , te skupštine udruga i organizacija na području grada Popovače organiziraju on-line ili na drugi primjeren način bez okupljanja sudionika na istom mjestu.

Preporuka je i da se sva društvena okupljanja (priredbe, izložbe, znanstveni skupovi,manifestacije i sl.) na području grada Popovače odgode.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.