Petrinja

Petrinja: otvoren INFO HUB u sklopu projekta ‘Centar za razvoj poduzetništva PETRA’

Za nezaposlene i buduće poduzetnike

Za nezaposlene i buduće poduzetnike

Danas je u Petrinjskoj razvojnoj agenciji (PETRA) otvoren INFO HUB u sklopu projekta ‘Centar za razvoj poduzetništva PETRA’ koji je pripremljen s ciljem poboljšanja zapošljivosti osoba na tržištu rada i to nezaposlenih osoba i onih koje planiraju postati poduzetnici. Projekt se provodi u Petrinji jer je ovaj grad definiran kao pilot područje u provedbi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom zahvaćenim područjima koje provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Vrijednost projekta je nešto manje od 917.000 kuna, a trajanje od 16. travnja 2020. do 16. travnja 2022. godine.

Željka Tonković, zamjenica ravnateljice PETRA-e rekla je kako se radi o projektu koji je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB1.mp3?_=1

 

Kome je sve namijenjen projekt, pojašnjava Željka Tonković:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB2.mp3?_=2

 

Voditeljica projekta ‘Centar za razvoj poduzetništva PETRA’ je Selma Buljubašić koja ističe kako je važno napomenuti da se iz projekta financira i dio plaća zaposlenih u Petrinjskoj razvojnoj agenciji.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB3.mp3?_=3

 

Kroz projekt će se provesti niz edukacija koje će, važno je napomenuti, biti certificirane te će biti upisane u radnju knjižicu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB4.mp3?_=4

 

Voditeljica projekta, Selma Buljubašić također je uvjerena da će, iako su brojke zaraženih koronavirusom pesimistične, ovaj projekt uspjeti smanjiti negativne efekte koje pandemija ima na ekonomiju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB5.mp3?_=5

 

Također se zahvalila Gradu Petrinji za svu logističku potporu u razvoju ovog projekta, a na otvorenju INFO HUB-a bio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima koji je naglasio kako je bitna nadgradnja života izvanproračunskim sredstvima kao što je ovdje slučaj.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB6.mp3?_=6

 

Treba pratiti natječaje i pisati projekte, a i koronakriza će donijeti određena financijska sredstva da bi poboljšala uvjete života na području kao što je Petrinja, zaključio je prilikom otvorenja INFO HUB-a gradonačelnik Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/HUB7.mp3?_=7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version