Petrinja

Ugovori za 20 žena u sklopu projekta ‘Novim vještinama za bolju zajednicu’

‘Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II’

'Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II'

U Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji danas su podijeljeni ugovori za 20 trajno nezaposlenih žena u sklopu projekta ‘Novim vještinama za bolju zajednicu’. Projekt je to Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije vrijedan 1,85 milijuna kuna te je financiran iz Europskog socijalnog fonda, traje 18 mjeseci i realiziran je kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II’, što je uspješni nastavak prve faze. Partneri Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Petrinja i Grad Petrinja. Posao su dobile dugotrajno nezaposlene žene starije od 50 godina te žene s invaliditetom s područja Petrinje, Gline, Jasenovca, Siska i Novske, a posao koji uključuje obilazak i brigu o starijim i nemoćnima koji imaju više od 65 godina, radit će sljedećih godinu dana.

 

1. listopada im je prvi radni dan, a također je odlučeno da im se baš danas podijele ugovori o radu iz razloga što je  Međunarodni dan starijih osoba. Ovih dvadeset žena brinut će se o ukupno 120 krajnjih korisnika, a više o projektu ‘Novim vještinama za bolju zajednicu’ rekla je Manda Šalić, njegova voditeljica.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJESTINE1.mp3?_=1

 

Jedan dio sredstava iz projekta odlazi na putne troškove što je vrlo važno napomenuti budući se većina korisnika nalazi u ruralnim, udaljenim dijelovima Sisačko – moslavačke županije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJESTINE2.mp3?_=2

 

Najvažniji dio projekta zapravo je psihosocijalna podrška, smatra Šalić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJESTINE3.mp3?_=3

 

‘Novim vještinama za bolju zajednicu’ administrativno je započeo u lipnju, pojašnjava Manda Šalić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJESTINE4.mp3?_=4

 

Mihaela Gajdek iz Petrinje jedna je od novozaposlenih žena u ovom projektu, ne radi već 6 godina, a otkrila nam je kakva su joj očekivanja od novog posla.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJESTINE5.mp3?_=5

 

Budući je Grad Petrinja jedan od partnera na ovom projektu, podjeli ugovora o radu prisustvovao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/VJESTINE6.mp3?_=6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version