Kutina

Započeli radovi na najvećem infrastrukturnom projektu

„Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“

„Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“

Radovima na Rekonstrukciji i izgradnji sustava javne vodoopskrbe i odvodnje – Grupa 1 – Rekonstrukcija i izgradnja javne vodoopskrbe  u naselju Gojlo, započela je u utorak, 20. listopada realizacija EU projekta „Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“.

Naselje Gojlo je preteča naftne industrije na ovom  području i prvo gradilište u sklopu ovoga projekta rečeno je na svečanosti održanoj u povodu početka radova kojem su. među ostalima, nazočili generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Roman Rosavec, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović.

 

 

Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“, jedan je od najvrjednijih projekata kutinske tvrtke Moslavina d.o.o. čija je ukupna vrijednost s PDV-om viša od 500 milijuna kuna, a realizira se sufinanciranjem iz EU fondova, nacionalnih sredstava i jedinicama lokalne samouprave, podsjetio je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. Kutina koja je nositelj ovoga projekta

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/AGL-1.mp3?_=1

 

Projekt uključuje izgradnju nove vodovodne mreže u dužini od 48,7 km, bit će rekonstruirano 30 km postojeće mreže i izgrađene četiri crpne stanice. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/AGL-2.mp3?_=2

 

Babić dodaje

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/AGL-3.mp3?_=3

 

Projekt je ovo za narednih 50 godina istaknuo je župan Ivo Žinić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/AGL-4.mp3?_=4

 

Simbolično je početak radova označio generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/AGL-5.mp3?_=5

 

Đurković je istaknuo

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/10/AGL-6.mp3?_=6

 

Izvoditelj danas započetih radova je Aquaterm d.o.o. Karlovac, a vrijednost ovih radova je 76.237.089,04 kn bez PDV-a ( 95.296.361,30 kn sa PDV-om).

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version