Petrinja

401 milijun kuna – predstavljen prijedlog Proračuna Grada Petrinje za 2021. godinu

Gotovo 300 milijuna kuna za razvojne projekte

Gotovo 300 milijuna kuna za razvojne projekte

U petrinjskoj Maloj vijećnici danas je predstavljen prijedlog Proračuna Grada Petrinje za 2021. godinu. Za razliku od ovogodišnjeg koji je bio preko 430 milijuna kuna, u sljedećoj godini će on biti nešto manji, odnosno 401 milijun kuna, od čega gotovo 300 milijuna odlazi na razvojne projekte što znači da će i sljedeće godine, kao i ove, petrinjski proračun biti razvojni proračun, pojasnila je Ivana Kordić, pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun, i naplatu potraživanja Grada Petrinje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/PRORACUN1.mp3?_=1

 

No, ipak ima izmjena u proračunu jer od 1. siječnja Petrinja ima drugačije ustrojstvo nego do sada, točnije imat će šest umjesto dosadašnjih devet upravnih odjela.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/PRORACUN2.mp3?_=2

 

Unutar novog Proračuna Grada Petrinje još uvijek se nalaze i neki od projekata iz Intervencijskog plana i za koje se očekuje početak realizacije još u ovoj godini.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/PRORACUN3.mp3?_=3

 

Petrinjski proračun je razvojan, prije svega u onom dijelu u kojem se možemo osloniti na ljudske kapacitete i potencijale koji su spremni preuzeti odgovornost za apliciranje prema europskim fondovima, istaknuo je ovom prilikom petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/PRORACUN4.mp3?_=4

 

Prijedlog Proračuna Grada Petrinje vijećnicima će biti predstavljen na sljedećoj sjednici Gradskoj vijeća koja se treba održati ovog mjeseca te se očekuje da će biti prihvaćen.

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version