Petrinja

Novi projekt petrinjske Udruge IKS uz podršku Veleposlanstva Republike Francuske

‘Zajedničko podrijetlo dijaloga’

'Zajedničko podrijetlo dijaloga'

‘Zajedničko podrijetlo dijaloga’ novi je projekt Udruge IKS iz Petrinje, a podrška u njegovoj provedbi dobivena je od Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj. Više o projektu rekla je Gordana Paton iz Udruge IKS.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/DIJALOG1.mp3?_=1

 

Projekt je trenutno u tijeku, prošli mjesec održan je trening u samoj Petrinji i to s francuskim partnerima, što je bio prvi dio projekta koji se odvija i dalje i to kroz škole Sisačko – moslavačke županije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/DIJALOG2.mp3?_=2

 

Trenutno je u pripremi drugi dio projekta ‘Zajedničko podrijetlo dijaloga’ jer se s obrazovnim ustanovama u županiji mora dogovoriti kako realizirati radionice s obzirom na epidemiološku situaciju, pojašnjava Gordana Paton iz petrinjske Udruge IKS.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/DIJALOG3.mp3?_=3

 

Ovo je prvi puta da Udruga IKS dobiva potporu Veleposlanstva Republike Francuske, što im je iznimno drago.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2020/11/DIJALOG4.mp3?_=4

 

Udruga Pistes Solidaires osnovana je 2002. godine s ciljem podizanja svijesti o globalnim problemima i ukazivanja na potencijale za promjene. Njihov rad na obrazovnom polju temelji se na četiri UNESCO-ova stupa učenja: učiti znati, učiti raditi, učiti biti i učiti živjeti zajedno.

Europska komisija priznaje Pistes-Solidaires kao europsku nevladinu organizaciju. Ovo priznanje znači da je organizacija jedna od najvažnijih u Europi u području rada s mladima. Udruga IKS surađuje s Pistes Solidaires od 2012. godine kada su započeli partnerstvo u sklopu projekata mobilnosti za mlade. Trenutno, osim mobilnosti, partneri su u različitim projektima koji pokrivaju 3 kontinenta. Identificirajući potencijal daljnjeg razvoja partnerstva i mogućnost provedbe zajedničkog projekta kroz natječaj Veleposlanstva Republike Francuske, ostvarili su priliku za aktivnost ciljane razmjene dobre prakse u području interkulturalnog i međuetničkog dijaloga. Pistes-ovo iskustvo bogato je u ovom području i dodatno ojačano kroz različite inovativne metode koje je ova organizacija uspostavila tijekom svog dugogodišnjeg raznovrsnog rada.

Želite li se i vi uključiti u rad Udruge IKS preko ovog projekta, javite im se na: iks@udrugaiks.hr ili preko njihove Facebook stranice.

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version