Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Velika ulaganja u poboljšanje zdravstvenog standarda u Sisačko-moslavačkoj županiji

Središnji paviljon OB Sisak u završnoj fazi

Središnji paviljon OB Sisak u završnoj fazi

Na području Sisačko-moslavačke županije puno se ulaže u poboljšanje zdravstvenog standarda. Župan Ivo Žinić istaknuo je da je u domove zdravlja na području naše županije uloženo gotovo 15 mln kuna čime su obnovljeni gotovo svi objekti. U zgradu sisačkog Doma zdravlja tako je uloženo gotovo 7 mln kuna, a obnovljeni su i Domovi zdravlja u Kutini, Petrinji i Glini.

 


Kapitalni projekt koji je na samom kraju je svakako izgradnja Središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku.
 


Bez obzira na niz dodatnih radova vezanih uz probleme koji su se pojavili pri postavljanju temelja zgrade, svi su radovi pri kraju, rekao je župan.

 

 

Izgradnja Središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak osigurat će povećanje kvalitete zdravstvenih usluga, nabavu opreme te opremanje četiri odjela: Objedinjeni hitni prijem, hemodijaliza, Laboratorij te dva odjela Dnevne bolnice u vrijednosti  177.641,250 kuna.

 

 

Uz završetak izgradnje u pripremi je i nabava opreme poput rendgenskih aparata za dijaskopiju, anestezioloških aparata, ultrazvuka, operacijskih stolova, EKG-ova, infuzomata, aspiratora, respiratora, ergometrije, ultrazvuka za srce, endostupova za kirurgiju, kreveta i MIV respiratora, a sve u vrijednosti 150.000.000,00 kn.

 

 

U tijeku su i radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Zavoda za forenzičnu psihijatriju neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača kako bi se poboljšali uvjeti smještaja, osigurala maksimalna sigurnost pacijenata i osoblja i povećao kapacitet sa sadašnjih 200 na 250 kreveta. Vrijednost ovog projekta je 209.907.825,00 kuna.

 

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.