Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Današnja Čuvarkuća vodi vas na Stazu Posavaca

PP Lonjsko polje nudi brojne rekreativne i edukativne sadržaje

PP Lonjsko polje nudi brojne rekreativne i edukativne sadržaje

Park prirode Lonjsko polje jedno je od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi. Stanište je za više od dvije trećine ukupne populacije ptica u Hrvatskoj. Njihova stabilnost ovisi o očuvanosti i kompaktnosti velikih kompleksa nizinskih poplavnih šuma i travnjaka. To je popdručje i jedno od najvažnijih mrjestilišta riječne ribe u cijelom dunavskom slijevu. Riječ je o 50.650 ha zaštićenog područja smještenog  uz lijevu obalu rijeke Save u dužini od stotinjak kilometara. Prvi zapisi o naseljavanju područja svjedoče o suživotu čovjeka i prirode u potpunom skladu, a lokalno stanovništvo očuvalo je tradicijski način života do danas.

PP Lonjsko polje nudi niz rekreativnih sadržaja za svoje posjetitelje. Tako na području Lonjskog polja možete se voziti čamcima na solarni pogon, biciklirati, promtrati ptice ili pješačiti jednom od četiri  staze. Staza Posavaca posljednju obnovu doživjela je u srpnju ove godine, a koje tajne skriva ova staza u duljini malo većoj od 4 km, saznajte u današnjoj Čuvarkući.

Ne propustite razgovor s gospođom Valerijom Himom iz Odjela za stručne poslove zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Parka prirode Lonjsko polje ovu subotu u 11.15 na Quirinusu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.