Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dumbović: “Već sutra očekujemo konkretnu pomoć države”

Nakon potresa koji su pogodili grad Petrinju i petrinjsko područje ozljeđenih nema, a štete se zbrajaju

Nakon potresa koji su pogodili grad Petrinju i petrinjsko područje ozljeđenih nema, a štete se zbrajaju

Prvi udar potresa u 6.28, magnitude 5 prema Richteru te dva potresa koja su slijedila malo prije 8 sati – jačine 4,7 i 4,1 – snažno su pogodili Petrinju. Štete su velike. U Petrinju je došao i državni vrh. Nakon obilaska grada premijer Andrej Plenković obećao je pomoć države.

 

 

Najvažnije je da nema ozlijeđenih. Prvi je potres bio dosta snažan i dobro je da su naknadni potresi bili slabijeg intenziteta. Ne možemo govoriti o tome što će se događati u slijedećim danima, no nastojat ćemo pomoći i Sisku i Petrinji i drugim općinama koje su pogođene. Na žalost imamo dosta iskustva s interventnim mjerama, postoje opcije da se sredstva namaknu preraspodjelom sredstava unutar proračuna Ministarstva graditeljstva i državne imovine. Sve službe će reagirati, poručio je premijer Andrej Plenković.

 

 

Stradalo je dosta zgrada u centru grada. Vlastitim očima sam vidio kako tijekom drugog potresa pada dio fasade zgrade u centru. Imamo problem objekata koji su imovina i države i imovina koja je zapuštena ili napuštena, rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

 

Gradonačelnik Dumbović očekuje već sutra konkretnu pomoć

 

 

Najveći udarac ljudima je strah, rekao je za obilaska Petrinje predsjednik Zoran Milanović

 

 

 

potres28122020-p0iu1l6nl16f4jbntodcs9b0h11usbuuk61cimqaw0potres2812treci6potres2812treci4potres2812treci3potres2812treci2potres2812treci1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.