Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Caritasovih 200 volontera distribuiralo 40 tona pomoći

Volonterima pomagao i saborski zastupnik Ivan Celjak

Volonterima pomagao i saborski zastupnik Ivan Celjak

Više od 200 mladih danas je tijekom cijelog dana u distributivnom centru Caritasa Sisačke biskupije u Zagrebačkoj ulici u Sisku sortiralo i distribuiralo pomoć za stradale u potresu. Samo kroz ovaj centar tijekom današnjeg dana distribuirano je više od 20 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće, alata i građevinskog materijala, a ukupno kroz distribuciju Caritasa danas je prošlo više od 40 šlepera pomoći.

U centru je bio i sisački biskup Vlado Košić koji je zahvalio svim donatorima čija pomoć neprestano stiže u Sisak, Glinu, Petrinju i okolicu. “Ovo je velika akcija i gesta ljubavi. Kad je teško onda je dobro da se ljudi ujedinjuju u dobru. To je upravo što se ovdje događa”, rekao je biskup te dodao kako Caritas pomaže svima u potrebi bez obzira na vjersku ili neku drugu pripadnost.

Koordinator distribucije vlč. Ivan Ćorić zahvalio je svim donatorima, ali i mladim volonterima istaknuvši kako su se organizirali preko društvenih mreža i kako su različitih dobnih skupina, provenijencija i svjetonazora, ali kako imaju zajednički cilj rade da za dobro i ljude koji su stradali.

Tijekom cijelog dana akcijama su koordinirale i ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić i predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, a volonterima je pomagao i saborski zastupnik Ivan Celjak. (SV)


_MG_0127

_MG_0132

_MG_0135

_MG_0145

_MG_0173

_MG_0182

_MG_0203

_MG_0208

_MG_0119

_MG_0163


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.