Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Hrvatska vojska i dalje angažirana na potresom pogođenim područjima

Danas će biti postavljeni šatori u krugu bolnice u Sisku

Danas će biti postavljeni šatori u krugu bolnice u Sisku

Ministar obrane Mario Banožić obišao je potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tijekom obilaska vojarne “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji ministar Banožić je rekao kako je je više od 100 vojnika Hrvatske vojske raspoređeno u radnim timovima uz pomoć teške mehanizacije koja radi na raščišćavanju i uklanjanju građevinskog materijala s javnih površina i kuća te dijelova koji predstavljaju opasnost za građanstvo.

“Također, na raspolaganju imamo još oko 400 vojnika koji su u spremnosti 24 sata”, rekao je ministar te dodao kako je napokon u vojarnu stigla toplinska energija i voda što uvelike pomaže za 350 civilnih osoba, među kojima je i 167 štićenika domova za starije i nemoćne iz Petrinje, koje su tamo smještene. “Broj smještenih osoba u vojarni se povećava, a očekujemo kako ćemo uskoro popuniti i smještajne kapacitete u vojarni”, istaknuo je ministar.

Naglasio je kako je svoj angažman nastavilo i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo koje s dva helikoptera trenutno prevozi pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja i pse tragače.

Ministar je također najavio kako je Hrvatska vojska krenula u razmontiranje šatora u Varaždinskoj županiji, odnosno Gradu Varaždinu koji će tijekom  dana biti prebačen u Sisačku bolnicu.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.