Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Proširenje vodovodne mreže na području Popovače

Mreža se širi i na područja s kućama za odmor

Na nedavno održanoj 42.sjednici Gradskoga vijeća Grada Popovače jedna od aktualiziranih tema odnosila se na proširenje vodovodne mreže. Ivan Abaz (HDZ) gradonačelnika je upitao o proširenju mreže u posljednje vrijeme, odnosno, zanimalo ga je koliko se građana priključilo na mrežu u ulicama koje su ove godine dobile vodovod.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je Grad nedavno potpisao ugovor o izgradnji vodovodne mreže u posljednjem selu, riječ je o Moslavačkoj Slatini, te će napokon i stanovnici tog naselja imati priliku priključiti se na mrežu. Također, dodao je i kako je ove godine izgrađena i vodovodna mreža u brojnim manjim ulicama, a među njima je posebno značajna ona u popovačkom naselju Krmelovac.

 

 

Uz izgradnju ove mreže, odrađeni su i radovi u jednom odvojku Kochove ulice u Voloderu, te su riješene potrebe obitelji koje žive u tom dijelu Volodera. Također, kako je pojasnio gradonačelnik preko tisuću vlasnika plaća porez na kuće za odmor, te se i zbog razvoja turizma, ali i gospodarske djelatnosti, mreža širi na područja u kojima se iskazuje potreba, tj. s obzirom na porez koji plaćaju gradu, vlasnici tih objekata s pravom mogu tražiti osnovnu infrastrukturu, cestu i vodu. Gradonačelnik Mišković, najavio je i nove radove, a prvi će zasigurno biti u Vinogradarskom brijegu za koji se čeka dobivanje građevinske dozvole.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.