Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

Policijski službenici kontrolirali 159 sudionika u prometu

U petak, 11. prosinca u vremenu od 17 do 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su dvije preventivno-represivne akcije. Akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja ovih akcija policijski službenici su kontrolirali 159 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 33 prometna prekršaja, od kojih se 22 prekršaja odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, a tri na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po jedan prekršaj je počinjen na području Kutine, Siska i Gline. Kod jednog vozača izmjerena je koncentracije alkohola od 0 do 0,5 promila te kod dva vozača koncentracija od 0,5 do 1,5 promila (među kojima i vozač bicikla).

Prema dobnim skupinama dva alkoholizirana vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine i jedan vozač stariji od 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,23 promila utvrđena je 20-godišnjaku koji je zatečen kako u petak, 11. prosinca oko 23 sata u Crkvenoj ulici u Kutini upravlja osobnim automobilom.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.