Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo upute građanima

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo upute građanima

Zbog potresa mnoge su životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji napustile svoje domove. Neke su od kuće pobjegle iz straha, a neke su izgubile krov nad glavom.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo je upute građanima što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području:


1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:

Petrinja

Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A

Mobitel: 098 17 69 532

Glina

Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60

Mobitel: 098 599 098


2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga.

Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga. Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.


3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje.

U suradnji s nadležnim ministarstvom vodi se evidencija nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.


4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.


5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

U sličnu je akciju spašavanja životinja Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba bilo uključeno nakon poplava u županjskoj Posavini.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.