SMŽ

“Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja”

Uskoro gradnja Kampusa gaming industrije vrijednog 62 milijuna eura

Uskoro gradnja Kampusa gaming industrije vrijednog 62 milijuna eura

Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ dio je inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se županija nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj, najbrže rastuće industrije na svijetu. Projekt je započeo 2017. godine i bio je zamišljen kroz pet koraka koji bi se polako razvijali, međutim interes je bio velik i projekt je prepoznat ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica Hrvatske.

Danas, Poduzetnički inkubator PISMO se sastoji od dvije zgrade, 26 funkcionalnih jedinica, opremljene najmodernijom tehnologijom, što uključuje: VR opremu, glazbeni studio, video studio, konferencijsku dvoranu, motion capture studio, 3D printer, multimedijski prostor i još mnogo toga.

U njemu posluje trideset i osam tvrtki s oko pedesetak zaposlenih, a to i je bio jedan od ciljeva, privući mlade gamere i start-up poduzetnike iz čitave zemlje. Nakon gradnje gaming inkubatora koji je oživio Novsku, Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SI-MO-RA kreću u nastavak projekta – gradnju Kampusa gaming industrije vrijednog preko 62 milijuna eura, koji je proglašen i Strateškim projektom Republike Hrvatske.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version