Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Lipovljani: U ‘Lip-kom servisima’ spremni za zimsku službu

Nova ralica i rasipač soli koštali su 166.000 kn

Nova ralica i rasipač soli koštali su 166.000 kn

Komunalno poduzeće Lip-kom servisi iz Lipovljana svake godine vrši zimsku službu na području općine Lipovljani. Žitelji su zadovoljni brzinom čišćenja snijega i ostalih poslova tijekom trajanja zimske službe. Kako bi još bolje i kvalitetnije odrađivali zimsku službu, Lip-kom servisi pribavili su novu opremu.

Iz poduzeća Rasco u Kalinovcu  dovezena je nova oprema za rad zimske službe koja je odmah i montirana na traktor, jer je zimska služba započela s dežurstvima. Nabavljeni su potpuno novi traktorski rasipač soli i ralica. Ralica je širine 3,2 metra i u potpunosti će zahvaćati kolnik izgrađenih i obnovljenih cesta na području općine Lipovljani, a time i kvalitetnije čistiti prometnice u punoj širini. Uz novu ralicu, pribavljen je i novi traktorski rotacijski rasipač s mogućnošću rasipanja soli u širini od 1  do 6 metara. Duplo je veći od dosadašnjeg što znači i smanjeno vraćanje u bazu po sol, odnosno brže čišćenje i posipanje prometnica.

Pribavljena oprema za rad zimske službe ima dvogodišnju garanciju, a oprema je koštala nešto više od 166.000 kuna.

Novu opremu za zimsku službu komunalnog poduzeća Lip-kom, nakon montiranja, razgledao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Davora Živkovića, direktora Lip-kom servisa. Pohvalio je dosadašnji rad Lip-kom servisa tijekom zimske službe proteklih godina, a izrazio je i svoje zadovoljstvo ulaganjem u novu opremu i strojeve, na zadovoljstvo svih stanovnika općine Lipovljani.

 

Lip1Lip2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.