Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U nedjelju stiže prvih 390 doza cjepiva za područje naše županije

Cijepljenje započinje u OB Sisak, Zavodu za hitnu medicinu i domovima za starije

U Hrvatsku je stiglo prvih 9750 doza Pfizer/BioNTechova cjepiva protiv koronavirusa. Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a danas će iz HZJZ-a  krenuti u distribuciju po županijama. Od 9750 doza cjepiva tvrtke Pfizer-BioNTech 390 doza ići će na područje Sisačko-moslavačke županije.

„U nedjelju 27. prosinca 2020. godine počet će cijepljenje protiv zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. Toga dana stići će 390 doza cjepiva protiv zarazne bolesti COVID-19. Cijepljenje će započeti u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, u Domu za stare i nemoćne u Sisku, Domu za starije osobe u Glini, u Domu za stare i nemoćne „Vila Enna“ u Petrinji i „Rebić dom“ Petrinja i Sisak.“, rekao  je dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Prema Vladinu “Planu uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj” u Sisačko-moslavačku županiju ukupno treba stići 211.943 doze cjepiva. Cjepljenje je dobrovoljno, a po trenutnim procjenama, ova količina trebala bi biti dovoljna za sve koji se cijepljenjem odluče zaštititi od ovoga virusa.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.