Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Vatrogasci, prijatelji iz njemačkog grada Mengena i JVP Novska pomažu na potresom pogođenom području

Vatrogasci iz Mengena ostaju cijeli tjedan kako bi sudjelovali u pomaganju

Vatrogasci iz Mengena ostaju cijeli tjedan kako bi sudjelovali u pomaganju

Puno je puta prijateljski Grad Mengen, pomogao Novskoji i Hrvatskoj. I ponovno, kako bi pomogli, jedanaest vatrogasaca društva Feuerwehr Mengen, došli su iz svog grada i Njemačke,  kako bi se priključili vatrogascima JVP Novska, u poslovima na potresom pogođenom području Sisačko moslavačke županije.

U srijedu iz Mengena prema Novskoj ispratio ih je gradonačelnik Stefan Bubeck, a jutros, u četvrtak, 31. prosinca, uputili su se iz Novske, s tri vozila  prema Petrinji gdje će zajedno s ostalim službama sudjelovati u raščišćavanju ruševina i saniranju šteta na stradalim objektima.

Na prostoru Vatrogasnog doma u Novskoj, pozdravili su ih  kolege vatrogasci, Zlatko Pješ, zapovjednik i ravnatelj JVP Novska, ujedno ih je upoznao sa situacijom na terenu, a na prijateljstvu se zahvalio i Marin Piletić, gradonačelnik sa zamjenikom Sinišom Kesić.

– Kada imate ovakve prijatelje s ovakvom nesebičnošću i dobrom namjerom doći pomoći, onda znate da je to nešto najvrednije u životu, prijateljima iz Mengena zahvalio se gradonačelnik Marin Piletić.

Prijateljstvo vatrogasaca Mengena i Novske obilježila je dugogodišnja suradnja. Grad Mangen ne samo da je prijatelj veći i donator, vatrogascima Novske u više navrata poklanjali su potrebna vatrogasna vozila i opremu. Tako i ovaj put, dovezli su i vrijedan poklon, vatrogasno vozilo ljestve, koje će služiti kod rada na visini.

Vatrogasci iz Mengena ostaju cijeli tjedan kako bi sudjelovali u pomaganju.

Od prvog dana nakon potresa pomoć na terenu pored JVP Novska pružaju i spašavatelji HGSS Stanice Novska, a pomoć su prikupljali OŠ Novska i Gradsko društvo Crvenog križa Novska.

 

DVD_MENGEN_04

DVD_MENGEN_07

DVD_MENGEN_05

DVD_MENGEN_03


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.