Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Za potrebe smještaja pravosudnih tijela u Novskoj je potpisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje poslovne zgrade

Ugovor su potpisali ministar Ivan Malenica i gradonačelnik Marin Piletić

Ugovor su potpisali ministar Ivan Malenica i gradonačelnik Marin Piletić

Ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica i gradonačelnik Marin Piletić, u Gradskoj vijećnici grada Novske  potpisali su Ugovor „o sufinanciranju izgradnje poslovne zgrade za potrebe smještaja pravosudnih tijela u Novskoj“.

U zgradi čija je gradnja Ugovorom predviđena na prostoru stare gradske tržnice, smjestio bi se, Općinski sud u Kutini, Stalna služba u Novskoj i Zemljišnoknjižni odjel Novska, te ured Državne geodetske uprave, Odjela za katastar Novska.

– Nakon niza godina naši sugrađani moći će na jednom mjestu obavljati svoje poslove vezano za sudstvo kao i poslove gruntovnice i katastra, rekao je gradonačelnik.

 

 

U zgradi površine oko 550 metara prostornih, nakon gradnje biti će smještene sve tri službe koje su do sada bile na više lokacija u gradu. Ministar Ivan Malenica, kaže kako tijekom godina bude oko 2500 predmeta, da uz tri suca Općinskog suda u Kutini, Stalne službe u Novskoj, radi i 12 djelatnika ne sudačkog osoblja.

– Dio tih ljudi radi u neadekvatnim uvjetima, a realizacijom ovog projekta svima zaposlenima osiguravaju se bolji uvjeti, a građani na jednom mjestu dobiti sve usluge, naglasio je ministar Malenica.

 

 

Izgradnja poslovne zgrade sufinancirati će se u omjerima, Ministarstvo pravosuđa i uprave i Državne geodetske uprave s 80 posto, a Grad Novska s 20 posto od ukupne cijene gradnje.Nakon izrade Glavnog projekta i osiguranih sredstava, iz Državnog i Gradskog Proračuna, započela bi i gradnja.  Grad Novska ovom gradnjom dobiva još jednu zgradu, za smještaj suda, katastra i gruntovnice , a time se urbanizira još jedan dio grada.

 

MINISTAR_UGOVOR_141220_5

MINISTAR_UGOVOR_141220_1


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.