Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Cijepljeni i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu SMŽ

U pružanju hitne medicinske skrbi sudjelovalo je 65 dodatnih timova

Hrvatski zavod za hitnu medicinu izvijestio je da su u subotu cijepljeni djelatnici Zavoda zahitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

– U pružanju hitne medicinske skrbi na područjima pogođenim potresom sudjelovalo je 65 dodatnih timova izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS) iz cijele Republike Hrvatske koji su došli pomoći djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Sve timove HMS-a na terenu koordinira saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., stoji u priopćenju.

– U prva tri dana od razornog potresa timovi HMS-a imali su 251 intervenciju u kojima su pacijentima pružili neophodnu hitnu medicinsku skrb, a obavili su i 374 hitna medicinska prijevoza. Od ukupno 625 intervencija, 66 posto ih je obavljeno na dan potresa. Ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. danas je obilaskom Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije pružio podršku cijepljenju djelatnika Zavoda protiv bolesti COVID-19 i zahvalio im na svemu što čine za dobrobit građana, zaključuje se u priopćenju.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.