Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Djeca Moslavine za djecu Banovine

Naučimo svoju djecu da budu solidarna i da pomažu prijateljima u nevolji

Naučimo svoju djecu da budu solidarna i da pomažu prijateljima u nevolji

Nakon razornog potresa, cijela Hrvatska otvara srce i solidarizira se s područjem koje je pretrpjelo velike ljudske gubitke i materijalne štete. Stradala su djeca i obitelji, izgubljena je imovina, stalo je gospodarstvo.

LAG “Moslavina” se uključuje u inicijativu DND-a “Vladimir Nazor” Križ pod nazivom “Djeca Moslavine za djecu Banovine” koja se provodi u suradnji sa Savezom DND-ova, te poziva DND-ove i JLS-ove koji djeluju na području Moslavine da se uključe u akciju. Dopis o cijeloj inicijativi možete pogledati ovdje.

Inicijativa počinje akcijom “Kutijice prijateljstva za djecu stradalu u potresu”.

Pozivaju se roditelji da u suradnji s djetetom pripreme kutijicu iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Neka to bude znak solidarnosti i zajedništva među djecom.

Svaka kutijica prijateljstva će se evidentirati, bit će joj dodijeljen broj i na nju će  se zalijepiti logo ove aktivnosti – „Djeca Moslavine za djecu Banovine“. Sve  kutijice prijateljstva bit će distribuirane direktno do djece putem naših volontera.

Evo kratkih uputa kako pripremiti kutijice prijateljstva:

– osnova je čvrsta kutija, najbolje od cipela (maksimalno do veličine kutije od   čizama)

– čvrsto zamotati i zalijepiti kutiju da ne strada  u transportu

– na  kutiji vidljivo napisati za koji je spol i uzrast namijenjena (npr. djevojčica 8 mj, dječak 3 godine, djevojčica 11 g, dječak 14 godina).

Pakiramo za djecu od 0-18 godina!

Preporučeni sadržaj:

– svaka kutijica će imati osobnu notu djeteta koje šalje kutiju,  zato obavezno ubacite dječje kratko pismo pisano rukom ili crtež podrške, a tko želi daljnji kontakt s nepoznatim prijateljem, to treba naznačiti u pisamcu

– sadržaj kutijice iznenađenja formirajte prema dobi i spolu djeteta kojem je namijenjeno – svakako surađujte sa svojim djetetom i pokušajte poštovati njegove ideje.

Neki od prijedloga:

– školski pribor (bojice, flomasteri, olovka, šiljilo, gumica, ljepilo, škarice, bilježnica, papir kolaž, pernica i slično)

– kozmetika (toaletna torbica, ogledalce, češalj, četkica i pasta za zube, krema za ruke, gel za tuširanje, šampon, lak za nokte, gel, špangice, gumice za kosu, miris/dezić, stik za usta, šminka…)

– sitnica osobnog karaktera (knjiga, šalica, bočica za vodu, loptica, igračka, okvir za fotografije, album za slike ili crteže, spomenar, zaštitna maskica za lice, lampica…)

– odjeća (čarape, kapa, šal ili rukavice..)

– nešto slatko (čokolada, keksi, bomboni ili sl.)

U kutijicu prijateljstva ubacite prije svega ljubav i pažnju, a onda ono što možete i mislite da bi razveselilo djecu koja će to dobiti, samo vodite računa da ne šaljete kvarljivu robu. Nikako ne stavljajte novac. Naučimo svoju djecu da budu solidarna i da pomažu prijateljima u nevolji.

Kutijice prijateljstva biti će direktno dostavljane do krajnjih korisnika na terenu Banovine, odnosno do djece u organiziranom smještaju diljem Hrvatske, a sve u suradnji sa Savezom DND-a te DND-ima i volonterima  na terenu.

Lokacije gdje će se prikupljati kutijice prijateljstva su: Kutina, Garešnica, Popovača, Čazma i Križ.

LAG “Moslavina” poziva da se u akciju uključe i ostali gradovi i općine s područja LAG-a, te organiziraju prikupljanje u svojim sjedištima. Također slobodno na kutiji naznačite odakle Kutija prijateljstva dolazi.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.