Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

[FOTO] Nuncij Giorgio Lingua pohodio potresom stradale župe

Biskup Košić zahvalio je Svetoj Stolici i nunciju na iskazanoj brizi

Biskup Košić zahvalio je Svetoj Stolici i nunciju na iskazanoj brizi

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua pohodio je u četvrtak, 7. siječnja u pratnji biskupa Vlade Košića potresom stradale župe Sisačke biskupije. Pohod je započeo u distribucijskom centru biskupijskog Caritasa gdje se upoznao s radom centra i volontera te susreo i s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom. Nuncija je s trenutnom situacijom na terenu upoznala s. Smilja Čirko, a gost je pohvalio viđeno. Tom prigodom dao je i izjavu te poručio javnosti kako je nakon potresa u Petrinji pokrenut lanac solidarnosti.

Nakon Caritasa nuncij i biskup pogledali su i uništenu katedralu Uzvišenja sv. Križa. U obraćanju okupljenim medijima nuncij Lingua rekao je kako osim zloće ljudi postoji uvijek i dobrota koja prevladava. „Imao sam priliku vidjeti mlade u Caritasu kako izdvajaju svoje vrijeme i energije da pomognu stradalima. To je znak nade i pomaže shvatiti da je u čovjekovu temelju uvijek korijen dobra“, istaknuo je nuncij Lingua.

Biskup Košić zahvalio je Svetoj Stolici i nunciju na iskazanoj brizi i blizini u ovim teškim trenucima za naš narod i biskupiju te duhovnoj i materijalnoj pomoći koja na poticaj svetog Oca stiže iz cijelog svijeta. „Slažem se s nuncijem da nas ovo događanje uči kako smo krhki i prolazni i kako se trebamo na ovom svijetom spremati za onaj bolji svijet“, rekao je biskup Košić.

Nakon Siska biskup je gostu pokazao i stradalu crkvu sv. Lovre u Petrinji, razrušeno Svetište majke naših stradanja u Gori, u potpunosti srušenu crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini te izuzetno teško oštećenu crkvu sv. Marije Magdalene u Selima gdje je posjet i završio. (SV)


_MG_1020

_MG_1027

_MG_1039

_MG_1064

_MG_1090

_MG_1102

_MG_1073

_MG_1132

_MG_1144

_MG_1158

_MG_1182

_MG_1200


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.