Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Hitne službe bolnice u Sisku opet su u funkciji

Jednim dijelom bolesnici se hospitaliziraju i u tri šatora, koje je nedavno postavila Hrvatska vojska

Nakon razornog potresa, u sisačkoj Općoj bolnici situacija je teška, ali hitne službe opet su u funkciji, izvijestio je u subotu ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Nakon snažnog potresa 29. prosinca, gotovo svi odjeli sisačke Opće bolnice “Dr Ivo Pedišić”  teško su oštećeni i neupotrebljivi za temeljnu djelatnost što je pred upravu bolnice, odnosno ravnatelja dr. Tomislava Dujmenovića stavilo složene zadatke organizacije bolničkog sustava i njegovih 1050 zaposlenika.

Uz velike napore, ali i pomoć Ministarstva zdravstva, iako u smanjenom opsegu, bolnica danas obavlja svoju odgovornu zadaću.

Kako kaže ravnatelj Dujmenović, već nakon prvog potresa, u krugu bolnice oštećene su sve zgrade osim zgrade ginekologije, koja je bila manje oštećena. Također su oštećeni i dislocirani objekti fizikalne medicine, dermatologije, te Odjel pulmologije, palijative i dugotrajnog liječenja u Petrinji.

“Nakon prvog šoka, zbrinuli smo sve bolesnike i premjestili ih u zagrebačke klinike, nakon čega smo se postupno organizirali. Stanje je i nadalje vrlo teško, ali nastojimo da novom organizacijom bolnica funkcionira što normalnije, tako da smo uspostavili sve hitne službe koje su sada u zgradi ginekologije, a jednim dijelom u zgradi kirurgije gdje je hitna kirurška ambulanta”, rekao je Dujmenović.

Na taj način, dodao je, sve hitne ambulante koje su i do sada radile, opet su u funkciji.

Jednim dijelom bolesnici se hospitaliziraju i u tri šatora, koje je nedavno postavila Hrvatska vojska. Dva su šatora za internističke bolesnike, a jedan šator za infektološke, odnosno covid bolesnike. Nakon dijagnostičke obrade i nakon pregleda, dio bolesnika ostaje na ginekologiji, dok se drugi, koji zahtijevaju daljnji tretman i liječenje, šalju u zagrebačke klinike.

“Vlada je u našem slučaju vrlo brzo reagirala, a ministar Vili Beroš i danas je bio u našoj bolnici. Inače, u stalnoj smo komunikaciji telefonom i porukama i na svaki problem ministar brzo reagira i stalno nam pomaže. Bez pomoći ministarstva puno problema sami ne bismo mogli riješiti”, rekao je ravnatelj Dujmenović.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.