Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

INA donira 2.500.000 kuna za potresom pogođena područja

INA nastavlja osluškivati potrebe te će nastaviti pružati podršku

INA nastavlja osluškivati potrebe te će nastaviti pružati podršku

Nakon što se INA Grupa aktivno uključila u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja, sada je odlučila pomoći s dodatnih 2.500.000 kn. Sredstva će biti donirana za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, a dio sredstava bit će usmjeren i za obnovu Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Uz to, INA Grupa danas je ustupila Stožeru civilne zaštite skladišne prostore u Sisku. Na taj je način osiguran dodatni prostor za zaprimanje humanitarne pomoći koja stiže u potresom pogođeno područje što će uvelike pomoći nadležnim službama u redistribuciji pomoći prema potrebitima.

Također, INA je osigurala višednevne količine goriva i plinskih boca za žurne službe putem INA kartica Ravnateljstvu civilne zaštite u Petrinji koje koordinira aktivnosti službi na terenu te za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja nakon tragičnog potresa u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu. Gorivo je na isti način donirano i HGSS-u koje će ga dopremiti stanovništvu za agregate, alpinistima i električarima volonterima na terenu te Gradskom društvu Crvenog križa Zagreba koji prikupljaju i dostavljaju pomoć u potresom pogođeno područje.

Također, na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo je do kraja tjedna osigurana besplatna kava te voda od 0,5 l za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od 0,5 l.

Veliko srce nastavljaju pokazivati i radnici Ine koji su se samoinicijativno organizirali i uz pomoć INA Kluba volontera prikupljaju potrebnu humanitarnu pomoći na lokaciji u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će biti dostavljena hrvatskom Crvenom križu, a pojedine kolege službenim automobilima sudjeluju u distribuciji pomoći stanovništvu ili pomažu strojevima u obnovi.

Nakon jučerašnje dvije mobilne kućice, danas su dodatne dvije poslane u Glinu i okolno područje kako bi se osigurao siguran krov nad glavom obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

U radnički hotel Crosca u Ivanić-Gradu smješteno je do sada sedmero osoba i na raspolaganju je dok se ne popune kapaciteti.

Podsjećamo, INA Maziva jučer su donirala 620 litara neophodno potrebnog dezinficijensa INA Dezinol te veće količine dezinfekcijskih maramica INA Dezinol Plus koji će preko Crvenog križa biti distribuiran na potresom pogođena područja.

Ponosni na naše radnike i zajedništvo koje pokazuje cijela zemlja, INA nastavlja osluškivati potrebe te će nastaviti pružati podršku.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.