Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Na području županije prijavljena je šteta na 13.272 objekta

Stradalo je 825 obrta, 700 trgovačkih društava i 3000 OPG-ova

Stradalo je 825 obrta, 700 trgovačkih društava i 3000 OPG-ova

Utvrđuju se štete nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio  u utorak, 29. prosinca prošle godine s epicentrom na području grada Petrinje, a kojeg je po podacima seizmologa osjetilo više od 6 milijuna ljudi u široj regiji i Europi.

Najnoviji podaci govore da su od 19 jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije teško stradali Petrinja, Glina, Sisak i Lekenik, a veliku materijalnu štetu pretrpjeli su Donji Kukuruzari, Sunja, Hrvatska Kostajnica, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd i Martinska Ves, rekao je župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić. Prijavljena je šteta na 13.272 objekta, a oko 4.000 ih je obrađeno.

 

 

Od pregledanih imaju zelenu naljepnicu, odnosno sigurni su za boravak. Župan sa suradnicima obišao je danas područje grada Petrinje, sam grad i naselja Sibić, Strašnik i Graberje

 

 

Važna je koordinacija na terenu, istaknuo je župan

 

 

Utvrđena su oštećenja i na ustanovama

 

 

U organiziranom smještaju trenutno je 751 osoba, 406 u petrinjskoj vojarni, 273 u SD „Brezovica“ te 72 osobe u Drvnom centru Gina.

 

 

Svakodnevno se organizirano skuha 6000 obroka koji se distribuiraju po terenu, a za sve informacije građani se mogu javiti u pozivni centar  od 0-24 sata, zaključio je župan.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.