Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak: Informacije za građane pogođene potresom na jednom mjestu

RAD GRADSKE UPRAVE

Zgrada gradske vijećnice u Rimskoj 26 još uvijek nije u funkciji kao ni brojevi telefona u gradskoj vijećnici. Svi građani koji žele dobiti informacije vezane uz potres, ali i informacije koje se tiču rada gradske uprave mogu nazvati broj telefona 044/523-074, poslati mail na mediji@sisak.hr ili doći osobno u prostorije Gospodarenja otpadom Sisak  (1.kat Gradske tržnice Sisak) u vremenu od 8 do 19 sati.

 

ČUVAJTE RAČUNE ZA DIMNJAKE

Mole se građani Siska koji su samostalno popravljali dimnjake i krov da sačuvaju sve račune za materijal i uslugu, koje su pritom dobili, radi odštete. Također, svi koji su platili atest za plin i pregled dimnjaka imat će pravo na odštetu uz predočenje računa.

 

FINANCIJSKA POMOĆ GRADA SISKA

Pozivaju se svi građani Siska kojima je objekt u kojem su stanovali dobio crvenu naljepnicu da dođu na Gradsku blagajnu na Gradskoj tržnici po interventnu pomoć od 2.000 kuna. Pravo na pomoć imaju kućanstva, odnosno obitelj, neovisno jesu li živjeli u zgradi ili kući, koja je proglašena neuporabljivom.

Pomoć podiže jedan član kućanstva za sve. Potrebno je samo predočiti osobnu iskaznicu ili neki drugi dokument s upisanom adresom na kojoj je stanovao. Ova pomoć nema veze sa štetom na objektu nego se može koristiti za sve što je bilo kome potrebno. Građani kojima nije hitno ili su trenutno izvan Siska ne moraju doći odmah po pomoć jer im to pravo ostaje do trenutka kada će moći doći po pomoć, odnosno kada se vrate u Sisak.

 

PRIJAVA ZA PRIVREMENI SMJEŠTAJ U DRŽAVNOJ IMOVINI

Obitelji čiji su objekti stradali u potresom pogođenim područjima i nemaju odgovarajući smještaj mogu podnijeti prijavu za privremeni smještaj u državnoj imovini.

Građani grada Siska obrazac prijave za privremeni smještaj mogu preuzeti i popuniti svaki dan od 8 do 19 sati u prostorijama Gospodarenja otpadom Sisak (1. kat Gradske tržnice Sisak) gdje ćete dobiti potrebnu pomoć službenika Grada Siska. Prilikom dolaska u prostorije GOS-a ponesite sa sobom osobne iskaznice članova kućanstva, a preslike će napraviti službenici Grada Siska.

U slučaju da imate presliku oznake o stanju stambenog objekta nakon procjene štete od potresa ponesite i to sa sobom.

 

PRIJAVE ZA KONTEJNERE

Svi koji imaju potrebu za stambenim kontejnerom mogu nazvati broj mobitela dežurnih službenika Grada Siska 099/530-43-21 i 098/922-20-95 od 8 do 19 sati ili non-stop na mail: kontejneri@sisak.hr

U poruci je potrebno napisati sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela, adresa gdje žele da se dostavi kontejner i broj osoba koji bi bio smješten u kontejneru!

 

UKLANJANJE OŠTEĆENJA NA ZGRADAMA

S obzirom na brojne upite stanara u zgradama, a vezano za otklanjanje oštećenja uzrokovanih potresom, obavještavamo da stanari najprije kontaktiraju svog predstavnika stanara, koji onda kontaktira upravitelja zgrade, a koji u najkraćem mogućem roku treba utvrditi stanje.

Preporuka Grada Siska je da se što prije izvede hitna sanacija ulaza koje je moguće osposobiti za stanovanje.

 

OSLOBAĐANJE PLAĆANJA KOMUNALNE NAKNADE

Grad Sisak će sve građane koji su prijavili štetu, do okončanja statičkih pregleda, osloboditi plaćanja komunalne naknade.

Naknadno će Grad Sisak po statusima objekata ići s oslobađanjima gdje su oštećenja velika i objekt je neupotrebljiv odnosno s naknadnim fakturiranjem tamo gdje objekti nisu pretrpjeli štetu!

 

PARKIRANJE BEZ NAPLATE

Gradsko trgovačko društvo Komunalac Sisak do daljnjeg neće naplaćivati parkiranje na parkirališnim mjestima u gradu Sisku.

 

LOKACIJE ZA POMOĆ GRAĐANIMA

Svi naši sugrađani koji trebaju pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama ili smještaju, mogu svoje potrebe prijaviti u najbližu sportsku dvoranu (SD Brezovica, OŠ 22. lipnja, OŠ Braća Ribar, OŠ Galdovo te društven dom u Naselju). Za prijavu takve pomoći osigurani su i drugi punktovi koji se nalaze na sljedećim lokacijama: DVD Novo Selo, DVD Madžari, DVD Budaševo, DVD Stara Drenčina te društveni domovi u Komarevu, Starom Pračnu, Gredi i Blinjskom Kutu.

 

NE BACAJTE GRAĐEVINSKI OTPAD U KANTE ZA SMEĆE

Iz Gospodarenja otpadom Sisak mole građane da građevinski otpad ne ubacuju u spremnike za otpad (polupodzemne spremnike, nadzemne spremnike, zelene otoke)! Sav građevinski otpad možete odložiti na zelenu površinu ispred kuća i zgrada i isti će biti u najkraćem mogućem roku zbrinut, poručuju iz GOS-a.

 

TUŠEVI ZA GRAĐANE NA ZATVORENOM BAZENU I LEDENOJ DVORANI

Za građane pogođene potresom koji nemaju mogućnost tuširanja, omogućili smo da se otvori ŠRC-a Sisak (zatvoreni bazen, Trg Grada Heidenheima) i Ledena dvorana Zibel gdje će građani moći koristiti tuševe svaki dan od 8 do 19 sati.

 

POSTAVLJENI KONTEJNERI NA VIŠE LOKACIJA U GRADU SISKU

Na više lokacija u gradu Sisku postavljeni su kontejneri za sve naše sugrađane koji su u potrebi nakon potresa.

Ledena dvorana – sanitarni kontejner

Sertić u Naselju – dupli stambeni kontejner

ŠRC Sisak (bazen) – jednodijelni i kuhinjski kontejner

Ulica Matije Gupca – jednodijelni i sanitarni kontejner

Vatrogasna 1 (Vatrogasna postrojba grada Siska) – dupli stambeni kontejner


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.