Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Građani Petrinje oslobođeni plaćanja lokalnih poreza, vode, odvoza otpada…

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine

Na 42., izvanrednoj  sjednici petrinjskog Gradskog vijeća usvojen je set mjera za ublažavanje posljedica potresa. Vijećnici  su usvojili prijedlog Odluke o dopuni Odluke o lokalnim porezima Grada Petrinje. Više Ivana Kordić, privremena pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu.

„U pravilu Odluka je napravljena na način da svi porezi koje Grad Petrinja trenutačno ima se stavljaju van snage. Za ovu cijelu godinu Grad Petrinja neće naplaćivati niti jednu vrstu lokalnih poreza. To se odnosi na prirez, porez na potrošnju, porez na nekretnine i porez na kuće za odmor“, pojasnila je Kordić.

 

gv3001202110

 

Odlukom o mjerama za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području grada Petrinje regulira se i  plaćanje vrtića koji će biti besplatan za svu djecu bez obzira pohađali ili ne pohađali vrtić. Potom, zakupnici i korisnici poslovnih prostora kao i korisnici i zakupci stambenih jedinica se također oslobađaju plaćanja i to sve u razdoblju od 1.siječnja do 30.lipnja 2021.godine. Također Grada Petrinja će odgoditi naplatu svih svojih potraživanja.

Svi obveznici plaćanja  komunalne naknade na području grada Petrinje oslobađaju se plaćanja u razdoblju od 1.siječnja do 30.lipnja 2021.godine.

Vijećnici  su raspravljali i o prijedlogu Zaključka o privremenoj obustavi naplate isporuke vodnih usluga. „Pred vama se nalazi prijedlog Zaključka o privremenoj obustavi naplate isporuke vodnih usluga od 1.siječnja do 30.lipnja 2021.godine. Usvajanjem ovog Zaključka, gradonačelniku se predlaže da kao Skupština društva Privrede donese odluke o privremenoj obustavi naplate isporuke vodnih usluga za navedeno razdoblje, kako fizičkim tako i pravnim osobama, a sve u svrhu ublažavanja posljedica ove katastrofe“, rekla je privremena pročelnica Kordić.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.