Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Hotel Knopp u Novskoj – zaštićena povijesna građevina

Potres urušio dio pročelja i unutrašnjosti

Potres urušio dio pročelja i unutrašnjosti

Još nema konačnog odgovora konzervatora o sanaciji stare zgrade Hotela Knopp, zaštićene povijesne građevine u Novskoj, kojoj se nakon potresa urušio dio pročelja i unutrašnjosti.

Sa štetom je upoznato Ministarstvo kulture, koje je na teren poslalo svoje konzervatore, kako bi se utvrdila oštećenja i donio zaključak o daljnjim radovima na preostalom djelu zgrade, njenom potpunom uklanjanju i gradnju nove,  vraćanjem u prvobitni izgled ali novim materijalima.

Arhitekt Tihomil Matković, glavni nadzorni i projektant rekonstrukcije i dogradnje.

 

 

Dok konzervatori ne odluče o daljnjim zahvatima na starom dijelu, građevinari napreduju s radovima na novom dijelu, koji bi se trebao spojiti s ostatkom Hotela Knopp. Radove obavljaju uz oprez jer se nalaze u blizini ostataka starog dijela na kojemu su vidljiva napuknuća, što predstavlja i opasnost.

 

 

Kako je rekao novljanski gradonačelnik Marin Piletić, konzervatori su prije početaka radova dali dopuštenje za uklanjanje dijela nekadašnjeg Hotela Knopp, od strane Grada Novske tražili su to i za katnu zgradu, no konzervatori su odredili da se objekt treba zaštiti i sanirati prilikom vraćanja u nekadašnje stanje.

 

KNOPP_240221_06-novska-1200x800

KNOPP_240221_01-novska-1200x800

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.