Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinski gradonačelnik čestitao Svjetski dan voda

Ovogodišnja tema je vrednovanje voda

Ovogodišnja tema je vrednovanje voda

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku u povodu Svjetskog dana voda koji se svake godine obilježava 22. ožujka. Tema Svjetskog dana vode 2021. je vrednovanje vode.

“22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda kojim nam se ukazuje na važnost pitke vode i održivog upravljanja vodnim resursima. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine.

Vrijednost vode je mnogo više od njegove cijene, voda ima ogromnu i složenu vrijednost za naše kućanstva, hranu, kulturu, zdravlje, obrazovanje, ekonomiju i integritet naše prirodne okoline. Ako previdimo bilo koju od ovih vrijednosti, mi riskiramo nepovratni gubitak ovog konačnog, nezamjenjivog resursa. Postizanje održivog razvoja voda za sve je osiguranje voda i sanitarne odvodnje za sve ljude na svijetu.

Bez sveobuhvatnog razumijevanja istinite, višedimenzionalne vrijednosti, nećemo moći očuvati ovaj kritički resurs za dobrobit svih. Očuvanje postojećih vodnih resursa i omogućavanje pristupu svježoj vodi svim ljudima naša je trajna obveza i zadaća.

Grad Kutina će kao i do sada brinuti o vodi, našem zajedničkom dobru i unaprjeđivati vodoopskrbni sustav na svom području na dobrobit svih naših građana te će i dalje stajati na raspolaganju za sve buduće projekte i suradnju u svrhu očuvanja vode za buduće generacije.

Ovim putem svima koji brinu o očuvanju vode želim čestitati Svjetski dan vode.”

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.