KULTURA

Donacija Crvenog križa Krk petrinjskom pjevačkom društvu “Slavulj”

Ukupne vrijednosti oko 72 tisuće kuna

Ukupne vrijednosti oko 72 tisuće kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u subotu je u Petrinji predalo donaciju  kontejnera Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ koje je najstarije pjevačko društvo u Hrvatskoj s kontinuiranim radom 157 godina.

Niti Domovinski rat i progonstvo nisu spriječili ovo pjevačko društvo u nastojanju da se održi kao kulturni stup kulturom i poviješću bogate Petrinje, pa tako to nisu dopustili niti prirodnoj katastrofi koja ih je zadesila.

Donaciju je u ime Gradskog društva Crvenog križa Krka predala Marijana Jakominić, ravnateljica društva, a uz nju su bili nazočni i donatori Pomorsko špediterska tvrtka iz Francuske CMA CGM France, u ime koje je bio kapetan Jakov Karmelić, zatim Nedjeljko Pinezić, predstavnik obrtnika i poduzetnika grada Krka  i glavni koordinator humanitarne akcije Vedran Kirinčić.

Kontejner je veličine 12,5m sa 2,5m, s ugrađenim sanitarnim čvorom, klima uređajem, kuhinjom, opremljen kompletnom rasvjetom i s podovima na koje je postavljen laminat. Obložen je OSB pločama i napravljene toplinske i zvučne izolacije, tako da je ukupne vrijednosti oko 72 tisuće kuna.

Željko Crnković, predsjednik HPD-a „Slavulj“ zahvalio se donatorima u ime svih članova pjevačkog društva, a posebno građanima Krka i Gradu Krku koji su također bili potpora u donaciji.

Nedjeljko Pinezić je u ime obrtnika i poduzetnika Grada Krka istaknuo kako je u ovom porušenom gradu iznimno bitan društveni život, a kapetan Jakov Karmelić je istaknuo kako je ovaj brodski kontejner u svojem dosadašnjem vijeku plovio svim svjetskim morima, no ipak je svoju trajnu i pravu vrijednost pronašao sada , kao privremeni dom, pjevačkom društvu „Slavulj“.

Primopredaji je nazočio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje koji je istaknuo kako mu je drago što je kulturna vrijednost petrinjskih „Slavulja“ prepoznata u cijeloj domovini te što su im dragi gosti omogućili daljnji nastavak djelovanja.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version