Ostalo

[PETRINJA] Magdalena Komes izabrana je gradonačelnica Petrinje

Njezin zamjenik je Ivan Prskalo

Njezin zamjenik je Ivan Prskalo

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva i nakon 100 posto obrađenih mjesta u Petrinji, Magdalena Komes osvojila je 5.718 glasova te preuzima vodstvo grada Petrinje zajedno s Ivanom Prskalom. Aktualni gradonačelnik Darinko Dumbović osvojio je 3.752 glasa. Na ukupno 36 biračkih mjesta u Petrinji izašlo je 9 858 birača, što predstavlja izlaznost od 49,60 posto.

Izabrana gradonačelnica Magdalena Komes

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/05/MEGI-1.mp3?_=1

 

Povučeno je i prije potresa puno loših poteza, napominje Komes

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/05/MEGI-2.mp3?_=2

 

Čestitala je i izabranom županu Ivanu Celjaku i najavila suradnju

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/05/MEGI-3.mp3?_=3

 

Darinko Dumbović nije uspio osvojiti svoj treći mandat na čelu Petrinje. Čestitao je svojoj protukandidatkinji Magdaleni Komes te njezinom timu poželio puno uspjeha u novom mandatu.Želim naglasiti da sve što je pokazala Petrinja to je demokracija, odraz volje birača. Mogu čestitati prije svega svome timu koji je uspio napraviti i ovakav rezultat uz jake snage HDZ-a i omjeru političkih mišića, tu je bilo neprikosnoveno da je HDZ izuzetno jak“, rekao je Dumbović. Zahvalio se svima koji su izašli na biralište i koji su glasali za njega. „Nadam se da sve one projekte od milijardu kuna koje sam ja većim dijelom završio i koje su u samom finišu da će se nastaviti i volio bih vidjeti te prve lokacijske i građevinske dozvole koje će potpisati nova vlast i koja će biti u funkciji Petrinje.“

Podsjetimo, što se Gradskog vijeća tiče, u prvom krugu je odlučeno kako HDZ-ova lista osvaja sedam vijećnika, koalicija „Zajedno u obnovi“ predvođena Darinkom Dumbovićem osvojila je četiri mandata, lista Jasenka Krovinovića osvojila je tri mjesta u Gradskom vijeću, MOST dva, a po jedno vijećničko mjesto osvojile su liste Frana Komlinovića, SDP-a i Domovinskog pokreta.

 


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version