Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Otvaranje studijskog programa s ciljem razvoja turizma

Grad Popovača osigurava prostor i stipendije

Grad Popovača osigurava prostor i stipendije

Grad Popovača zaokružio je cjelinu osnovnoškolskog obrazovanja te sada pokreće nadogradnju obrazovnog sustava. S tim ciljem ovoga je tjedna održan sastanak s dekanom Međimurskog sveučilišta u Čakovcu, predstavnicima Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad i Vimal akademije iz Moslavačke Slatine, a nazočio mu je i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Kako ističe gradonačelnik Popovače Josip Mišković, riječ je o drugom sastanku s ciljem pokretanja otvaranja ispostave Međimurskog veleučilišta u Čakovcu na ovom području, a o kojoj se promišlja već mjesecima.

„Studijski program koji bi se ovdje izvodio bio bi vezan uz turizam, a s obzirom na brojne potencijale našeg kraja i iznimno važnu ulogu razvoja kontinentalnog turizma, izvođenje studijskog smjera vezanog uz tu djelatnost, u suradnji s Međimurskim veleučilištem, bio bi od velikog značaja za mlade iz Popovače i okolice.“


 

Grad Popovača uz osiguranje prostora za održavanje nastave pružit će podršku i studentima sa svog područja kroz stipendiranje”, naglasio je gradonačelnik Mišković.


aaa

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.