SMŽ

[FOTO] Obilježen Dan Sisačko – moslavačke županije

150 godina od rođenja Stjepana Radića

150 godina od rođenja Stjepana Radića

Prije 150 godina u Desnom Trebarjevu rođen je Stjepan Radić, tri godine ranije njegov brat Antun. Na datum rođenja dvojice braće, 11.lipnja, Sisačko-moslavačka županija obilježava svoj dan.

Program obilježavanja započeo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom gorblju Viktorovac u Sisku i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Nastavljen je u Desnom Trebarjevu, gdje su ispred rodne kuće braće Radić izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

Središnje obilježavanje održano je u Domu Ina Rafinerije u Sisku prigodnom svečanom akademijom kojoj su nazočili visoki hrvatski dužnosnici, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade, ministri Tomo Medved i Davor Božinović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Ministarstva obrane,saborski zastupnici, državni tajnici, zamjenici župana Zagrebačke i Karlovačke županije, čelnici gradova i općina u našoj ,Sisačko-moslavačkoj županiji, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, direktori i ravnatelji ustanova, novoizabrani vijećnici.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak podsjetio je na ulogu Stjepana Radića u hrvatskoj povijesti

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-1.mp3?_=1

 

Celjak je podsjetio kako su u godinama nakon Radićeve smrti njegove misli bile svjetionik  hrvatskom narodu u olujnim vremenima turbulentne hrvatske povijesti.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-2.mp3?_=2

 

„Kada kažem zajedno mislim prvenstveno na naše snažne, energične i odlučne suugrađane koji žive na katastrofom pogođenom području te na sve nas koji im moramo biti na raspolaganju“, naglasio je župan Celjak posebno se zahvalivši Vladi Republike Hrvatske.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-3.mp3?_=3

 

Ova je županija prošla, u odnosu na ostale hrvatske županije, možda   najzahtjevniji tranzicijski put u proteklih 30 godina, istaknuo je, u ovoj prigodi, Predsjednik Vlade Andrej Plenković.Podcrtao je niz projekata koji se na ovom području realiziraju u suradnji s Vladom

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-4.mp3?_=4

 

Novim motorom gospodarske aktivnosti na području naše županije nazvao je, već prepoznatu, gaming industriju

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-5.mp3?_=5

 

Osvrnuo se i na ekonomsku stabilnost županije

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-6.mp3?_=6

 

Važan je prioriotet i osnažena državnost

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/DAN-7.mp3?_=7

 

Čestitajući Dan Sisačko-moslavačke županije premijer Plenković je najavio kontinuiranu suradnju Vlade s jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Dodajmo kako je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak zahvalio na dugogodišnjem radu za dobrobit županije Ivanki Roksandić, koja je, u nekoliko mandata bila saborska zastupnica, a do ovih lokalnih izbora vodila Županijsku skupštinu

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/06/IVANKA.mp3?_=8

 

U programu obilježavanja Dana županije sudjelovli su glumac Davor Svedružić, ulčenice OŠ „Braća Radić“ Martinska Ves Mia Meštric i Tihomir Markov, učenik GŠ Frana Lhotke Mata Šprišić i KUD „Tišinčani“.

 


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version