Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Predstavljena digitalizirana turistička ruta Novskom pod nazivom “Lukina zagonetna staza”

Sastoji se od sedam lokacija

Sastoji se od sedam lokacija

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO2 u Novskoj u petak, 11. lipnja, predstavljena je digitalizirana turistička ruta Novskom – Lukina zagonetna staza.  Rezultat je to suradnje Turističke zajednice Grada Novske i tvrtke Hiroma design, a riječ je o prvoj turističkoj ruti Novskom koja uključuje obilazak i upoznavanje sa znamenitostima i povijesnim činjenicama grada Novske. Sastoji se od sedam lokacija ili punktova.

Naime, posebnost ove turističke rute su zagonetke Luke Ilića Oriovčanina, povjesničara i etnologa, istaknute ličnosti iz novljanske povijesti. Tako se na svakom punktu, a prije prelaska na sljedeći, posjetiteljima postavlja zagonetka čiji je odgovor vezan za sljedeću lokaciju.

„Digitalizacijom turističke rute željeli smo osuvremeniti naš postojeći turistički sadržaj te posjetiteljima omogućiti individualan i inovativan pristup rutite vizualni doživljaj Novskeu prošlosti i njenupovezanost s Panonskim morem, tornadom i dolaskom željeznice. Lukina zagonetna staza uzbudljiva je edukativna aplikacija koja na novi, interaktivan način, nudi pristup učenju i upoznavanju povijesti Novske“, istaknula je Marija Kos Šaka, direktorica Turističke zajednice Grada Novske.

Aplikaciju proširene stvarnosti izradila je tvrtka Hiroma design iz Novske. Mateja i Stefan Vedrina, duo koji stoji iza te tvrtke, pohađali su edukaciju o programiranju računalnih igara upravo u PISMU te su uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Sisačko moslavačke županije i Grada Novske, osnovali svoju startup tvrtku.

„Mobilna aplikacija proširene stvarnosti spoj je povijesnih elemenata i novih tehnologija stoga će se korisnici moći educirati na jednoj novoj, virtualnoj razini. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Grada Novske i Zbirci Sajko uspješno smo digitalizirali Lukinu zagonetnu stazu te nam je izuzetno drago što će naš rad unaprijediti turistički sadržaj našeg grada“, rekla je Mateja Vedrina, vlasnica tvrtke Hiroma design.

 

TZ_LUKA_GAMING_-2-1200x800

 

TZ_LUKA_GAMING_-3-1200x800

 

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.