Popovača

Pri završetku izgradnja posjetiteljskog centra “Crna roda” Osekovo

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u završnoj je fazi provedbe projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, istaknula je to ravnateljica Marija Kušmiš na konferenciji koja je održana u Osekovu.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/07/LP-1.mp3?_=1

 

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna, a financira se bespovratnim sredstvima od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ustanova ga provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Popovača.

Da je projekt od velikog značaja za Grad, lokalno stanovništvo, poljoprivrednike, udruge i ustanove, potvrdio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/07/LP-2.mp3?_=2

 

Povećanje atraktivnosti Parka te povećanje obrazovnog kapaciteta ciljanih skupina glavni su cilj njegove provedbe, istaknuo je to Mijo Šepak, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/07/LP-3.mp3?_=3

 

Otvaranjem četvrtog ulaza u Park prirode Lonjsko polje svakako će se obogatiti kontinentalni turizam, naglasila je Ivana Grdić, zamjenica gradonačelnika Kutine.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/07/LP-4.mp3?_=4

 

Novi sadržaji koje ova vrata parka nude temeljeni su na interpretaciji i edukaciji po mjeri suvremenih korisnika stoga ne čudi veliki interes za njihovim otvorenjem.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version