Kutina

Učinkovito upravljanje sustavom odvodnje

Radovi na projektu “Aglomeracija” Kutina

Radovi na projektu "Aglomeracija" Kutina

Poduzeće Moslavina d.o.o za javnu opskrbu i odvodnju uspješno provodi projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“  čijom će se realizacijom ostvariti učinkovito upravljanje sustavom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda kroz vodoopskrbno područje Moslavačka Posavina. Projekt je vrijedan gotovo 500 milijuna kuna, a realizira se sredstvima EU i nacionalnih fondova te sredstvima lokalne samouprave.

Prilikom obilaska radova u ulici Kralja Zvonimira gradonačelnik Zlatko Babić potvrdio je da je riječ o najvažnijem infrastrukturnom projektu koji se provodi na području Grada Kutine i njegovih prigradskih naselja te da jse dinamika radova sukladna planiranoj.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/08/AGLO-1.mp3?_=1

 

Zbog radova koji se odvijaju na više lokacija građane se moli za strpljenje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/08/AGLO-2.mp3?_=2

 

Uz izgradnju novih 130 km mreže aglomeracije Kutina, odnosno 80-ak km vodoopskrbne mreže te 50-ak km kanalizacijske mreže, projekt uključuje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2021/08/AGLO-3.mp3?_=3

 

Realizacijom ovog projekta čiji završetak očekujemo 2023. godine podiže se ljestvica standarda života stanovnika ovog kraja, a njegova realizacija je i preduvjet za stvaranje pozitivne poslovne klime, razvoj turizma i gospodarstva u cijelosti.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version