Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska potpisao Ugovore vezane uz tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti

U okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva

U okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva

U petak, 10. rujna 2021. godine, potpisani su Ugovori vezani uz tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za razdoblje 2021.- 2025. godine.

Riječ je o Mjeri 1. Očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja, Mjeri 2. podmjeri 2.1. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a, te Mjeri 2. podmjeri 2.2., Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a u sektoru gaming industrije. Ugovore je s poduzetnicima potpisao gradonačelnik Marin Piletić.

Ugovor za Mjeru 1. tako su potpisali “Postolar Mirko“, postolarski obrt, vlasnik Mirko Šarec, “Tiskara Roka“, vlasnik Roland Veble te radionica za obradu drva “Dinex”, vlasnik Zoran Savić. Iznos ove potpore Grada Novske je 30 tisuća kuna, a cilj je ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju poslovnih prostora, nabavka novih strojeva i opreme za poslovnu djelatnost. Isto tako sufinancira trošak poslovanja za tradicionalnu djelatnost, kao što je postolar, čime će se pridonijeti i podizanju kvalitete tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Ugovor za Mjeru 2. , podmjeru 2.1. je potpisan s obrtom “Salfex“, čiji je vlasnik Ante Tutić, a iznos ove potpore, za sufinanciranje nabavke opreme za obavljanje djelatnosti, je 18.981,88 kuna. Također, radi se o novom obrtniku, a s time i jednom novom radnom mjestu. Cilj ove mjere upravo i je potaknuti otvaranje novih subjekata.

Ugovor za Mjeru 2., podmjeru 2.2. također je potpisan s poduzetnikom početnikom iz sektora gaming industrije. Ovaj Ugovor je vrijedan 44.662,15 kuna. Riječ je o obrtu “Sajko Combinations“, obrtu za specijalizirane dizajnerske djelatnosti, a vlasnik ovog novog obrta je Antonio Sajko. Radi se o sufinanciranju kupnje opreme i troška plaće, odnosno za početnu fazu djelovanja obrta.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.