Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Na području naše županije uslijed potresa oštećen je 21 školski objekt

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak susreo se s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak susreo se s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak susreo se s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. U suradnji s Ministarstvom, Županija je pripremila projekte koji se mogu financirati iz zajma Svjetske banke, a vezani su uz katastrofu koja je pogodila područje Sisačko-moslavačke županije.

„Predmet sastanka bile su dvije srednje škole – jedna na području Siska, druga na području Petrinje, a čija je izgradnja nužna jer su učenici i Ekonomske škole Sisak i Srednje škole Petrinja uslijed razornih potresa ostali bez objekta u kojem mogu pohađati nastavu“ – izjavio je župan Celjak.

Župan je poveo u obilazak predstavnike Svjetske banke i Ministarstva na lokaciju buduće Ekonomske škole Sisak za koju Sisačko-moslavačka županija ima pripremljenu dokumentaciju. Potom je slijedio obilazak stradale zgrade koja ima crvenu naljepnicu, a koju su koristili učenici Ekonomske škole te je obilazak nastavljen u Petrinji u okviru buduće srednje škole, a nekadašnje zgrade Gavrilovića.

Na području Sisačko-moslavačke županije je uslijed potresa oštećen 21 školski objekt. Županija je obnovila 9 objekata i učenici u njima sada pohađaju nastavu, no preostalih 11 objekata treba potpunu obnovu ( 5 ih je sa žutom oznakom, a 6 ih je s crvenom oznakom).

„Zbog velikih materijalnih šteta na zgradama ustanova i zgradama u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, a koja obnova zahtjeva značajna financijska sredstva, nećemo moći sami obnoviti sve, stoga je i prisutnost Vlade i pomoć Svjetske banke itekako potrebna. Na današnjem je sastanku dogovorena suradnja i konkretna pomoć vezana uz dobivanje zajma i informacija iz prve ruke oko potrebne dokumentacije“ – izjavio je župan Celjak.

Više vijesti

VIJESTI

U četvrtak, 09. studenog u 12 sati i 38 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa...

VIJESTI

U četvrtak, 3. kolovoza 2023. godine, u 15 sati i 20 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda...

VIJESTI

Sukladno zaključku Vlade RH HŽ Putnički prijevoz nastavlja osiguravati besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije. Besplatan prijevoz bit će osiguran do...

SMŽ

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o dodjeli jednokratne novčane pomoći osobama u privremenom smještaju za stradale u potresu odobrava se pomoć osobama koje se...

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.