U sklopu redovnih aktivnosti dresiranja pasa za traženje tartufa koje svakodnevno provodi lekenički tartufar Mario Kolić, TZO Lekenik i LAG Zrinska gora – Turopolje pripremili su u subotu 9.10.2021. za polaznike treninga malu promociju jela sa tartufima.
Tako su nakon uspješnog traženja tartufa u šumama Turopoljskog luga, polaznici obuke mogli u hotelu Dvorac Jurjevec u Brežanama Lekeničkim kušati domaće trgance sa 3 vrste sira te naribanim svježe ubranim tartufima. Kušali su i kozje sireve sa tartufima koje je u suradnji sa OPG Mario Kolić pripremila Ivana Heitsiek iz Vukojevca.
Turistička ponuda tartufarenja po turopoljskim šumama obogaćena je početnom točkom – posjetom zagrebačkom Muzeju gljiva kojeg svi ljubitelji gljiva barem jednom trebaju posjetiti, a u kojem se nalaze i nove vrste tartufa iz turopoljskih šuma. Također, hotel Dvorac Jurjevec uveo je u svoj svakodnevni meni i jela sa turopoljskim tartufima.