Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

TOMISLAV KRALJ Od svađanja i prepucavanja kojima se koristi sisačka gradonačelnica, nitko u Sisku nema koristi

Na jučer održanoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Tomislav Kralj (HDZ) postavio je županu Ivanu Celjaku dva pitanja, od kojih je jedno vezano uz suradnju Županije s Vladom RH te nedavno održanim sastancima s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem.

“Bio je ministar Aladrović u Sisku, a ovog tjedna ste bili kod ministrice Tramišak. Moram priznati da je ugodno iznenađenje vidjeti da predstavnik naše županije ima suradnju, a što je još važnije i potporu u resornim ministarstvima.

Od svađanja i prepucavanja kojima se koristi sisačka gradonačelnica, nitko u Sisku nema koristi. Zato vi kao Županija pokrećete neke vrlo važne projekte za Sisak jer Sisak nema vremena čekati. Koji su to projekti i što je dogovoreno na sastanku s ministrom Aladrovićem?”, pitao je vijećnik Tomislav Kralj.

Župan Celjak je u uvodu odgovora rekao da su sastanci s ministrima kontiunirani i da ne prođe niti jedan tjedan a da ne razgovara s nekoliko ministara u Vladi RH.

“Svjesni smo situacije u županiji i da bez pomoći države mi ne možemo puno napraviti za naše sugrađane. S ministrom Josipom Aladrovićem razgovarali smo o nekoliko tema, ono što je najvažnije odnosi se na proširenje smještajnih kapaciteta u domovima za starije i nemoćne osobe. Prije svega se to odnosi na Kutinu, Sisak i Petrinju. Razgovarali smo i o mogućnosti ulaska Doma za starije osobe Glina u tu mrežu. Vjerujem da ćemo realizirati i taj projekt.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje će obnoviti fasadu Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku. Projekt je vrijedan oko 8,5 milijuna kuna, a napravit će se i dodatni radovi unutar ovog objekta. Isto tako, dogovorena je i kompletna obnova Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji”, odgovora župan Ivan Celjak.

“Što se tiče sastanka s ministricom Natašom Tramišak, ovo je treći ili četvrti naš sastanak, a razgovarali smo o projektima koji su važni za našu županiju.

Ne samo o projektima koji se odnose na obnovu, nego i o razvojnim projektima. Na tom području imamo velika očekivanja od buduće financijske perspektive. Bilo je govora o realizaciji projekata na području Siska, Gline i Petrinje, ali i onima u drugim gradovima i općinama Sisačko – moslavačke županije”, zaključio je župan Celjak.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.