Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

TOMISLAV KRALJ Od svađanja i prepucavanja kojima se koristi sisačka gradonačelnica, nitko u Sisku nema koristi

Na jučer održanoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Tomislav Kralj (HDZ) postavio je županu Ivanu Celjaku dva pitanja, od kojih je jedno vezano uz suradnju Županije s Vladom RH te nedavno održanim sastancima s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem.

“Bio je ministar Aladrović u Sisku, a ovog tjedna ste bili kod ministrice Tramišak. Moram priznati da je ugodno iznenađenje vidjeti da predstavnik naše županije ima suradnju, a što je još važnije i potporu u resornim ministarstvima.

Od svađanja i prepucavanja kojima se koristi sisačka gradonačelnica, nitko u Sisku nema koristi. Zato vi kao Županija pokrećete neke vrlo važne projekte za Sisak jer Sisak nema vremena čekati. Koji su to projekti i što je dogovoreno na sastanku s ministrom Aladrovićem?”, pitao je vijećnik Tomislav Kralj.

Župan Celjak je u uvodu odgovora rekao da su sastanci s ministrima kontiunirani i da ne prođe niti jedan tjedan a da ne razgovara s nekoliko ministara u Vladi RH.

“Svjesni smo situacije u županiji i da bez pomoći države mi ne možemo puno napraviti za naše sugrađane. S ministrom Josipom Aladrovićem razgovarali smo o nekoliko tema, ono što je najvažnije odnosi se na proširenje smještajnih kapaciteta u domovima za starije i nemoćne osobe. Prije svega se to odnosi na Kutinu, Sisak i Petrinju. Razgovarali smo i o mogućnosti ulaska Doma za starije osobe Glina u tu mrežu. Vjerujem da ćemo realizirati i taj projekt.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje će obnoviti fasadu Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku. Projekt je vrijedan oko 8,5 milijuna kuna, a napravit će se i dodatni radovi unutar ovog objekta. Isto tako, dogovorena je i kompletna obnova Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji”, odgovora župan Ivan Celjak.

“Što se tiče sastanka s ministricom Natašom Tramišak, ovo je treći ili četvrti naš sastanak, a razgovarali smo o projektima koji su važni za našu županiju.

Ne samo o projektima koji se odnose na obnovu, nego i o razvojnim projektima. Na tom području imamo velika očekivanja od buduće financijske perspektive. Bilo je govora o realizaciji projekata na području Siska, Gline i Petrinje, ali i onima u drugim gradovima i općinama Sisačko – moslavačke županije”, zaključio je župan Celjak.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.