Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

1.300 djece iz Sisačko – moslavačke na besplatno ljetovanje u Splitsko – dalmatinsku županiju

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali su Sporazum kojim su osigurali ljetovanje učenika svih četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije bez obzira da li je osnivač Županija, Grad Sisak ili Grad Kutina.

“Interventne službe s područja Splitsko-dalmatinske županije odmah nakon potresa su pomogle stradalim stanovnicima i institucijama. Brojni volonteri iz naše županije mjesecima su pomagali ugroženim stanovnicima. Kada sam bio u posjeti stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji, čuo sam samo pohvale za rad naših interventnih službi, udruga, Torcide, pojedinaca”, rekao je župan Boban.

Župan Boban sa suradnicima bio je nekoliko puta u Sisku i Petrinji.

“Osigurali smo dio sredstava za obnovu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora, omogućili djeci s područja Banovine ljetovanje kod nas. Za sve maturante pripremili smo i podijelili materijal iz matematike za pripremu za upis na fakultete. I nama su drugi pružali ruku pomoći kada je bilo potrebno a sada mi pružamo ruku pomoći našim prijateljima iz Sisačko-moslavačke županije i sa zadovoljstvom ćemo primiti na ljetovanje sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije.”

Župani Boban i Celjak imaju izvrsnu suradnju a župan Celjak iskoristio je prigodu te zahvalio svim volonterima iz Splitsko-dalmatinske županije koji su mjesecima pomagali stanovnicima Siska, Petrinje, Gline i drugih dijelova u potresu teško stradale županije.

Župan je zahvalio kolegi Bobanu na donaciji za obnovu škole, na ovogodišnjem ljetovanju za djecu s područja Petrinje i Gline, materijalu za maturante i svoj drugoj pomoći koju daje Splitsko-dalmatinska županija. Posebno je naglasio koliko znači omogućavanje ljetovanja za 1300 djece s područja Sisačko-moslavačke županije.

“U strašnom i tragičnom potresu koji nas je pogodio, mnoga djeca su izgubila svoje domove, djetinjstvo, uspomene. Nema ljepšeg poklona za Božić za učenike četvrtih razreda osnovnih škola, a s kojim se danas vraćamo u našu županiju sretni i zadovoljni, što će oko 1300 djece ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nažalost, velik broj naše djece vidjet će more prvi puta. Besplatno ljetovanje je i rasterećenje za mnoge roditelje. Jako smo sretni što smo osigurali ljetovanje našoj djeci jer je i to prigoda za sklapanje novih prijateljstava, druženje, zabavu, učenje, stvaranje lijepih uspomena za cijeli život”, istaknuo je župan Celjak.

U okviru ljetovanja očekuje ih i bogat program kako bi kući ponijeli prelijepe uspomene, a Sisačko-moslavačka županija uputit će svim školama poziv da prijave svoje učenike.

Ovaj sporazum inicijativa je župana Ivana Celjaka nakon uspješne suradnje s županom Blaženkom Bobanom.

Besplatno ljetovanje svim učenicima 4. razreda, Sisačko-moslavačka županija realizirat će bez obzira na osnivača škole, kako bi sva djeca imala jednake uvjete i nezaboravnu uspomenu nakon proteklog teškog razdoblja uzrokovanog potresom.

Podsjetimo, na Badnjak u Glini, Sisačko-moslavačka županija je svim malim stanovnicima Gline i okolnih mjesta omogućila besplatno klizalište tijekom blagdana i školskih praznika.

Tom prigodom župan Ivan Celjak naglasio je koliko je važno razvijati sretno djetinjstvo i kako su prioriteti županije upravo mladi.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.