Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

MOSLAVINA VS. CROATIA Održano kušanje pjenušaca u Vinariji Košutić “Blind tasting”

Prošlog tjedna u Vinariji Košutić održano je kušanje i ocjenjivanje pjenušaca “Blind tasting” Moslavina Vs. Croatia 2021.

Na ocjenjivanju se kušalo 15 pjenušaca iz različitih dijelova Hrvatske, 9 pjenušaca iz Moslavine i 6 pjenušaca iz ostalih regija.

Ocjenjivači su bili: Hrvoje Košutić – vinar, Krešimir Trdenić – vinar, Nikica Katić – vinar, Janko Kezele – vinar, Igor Košutić – vinar, Damir Košutić – vinar, Drago Kezele – vinar, Hrvoje Adamović – wine enthusiast. Moderator je bio Igor Košutić, a pjenušce je posluživala Barbara Halić, buduća sommelierka.

Smisao ocjenjivanja i kušanja pjenušaca je bila da se otkrije gdje se Moslavina, kao vinska regija, nalazi u odnosu na ostatak Hrvatske te koji su potencijali pjenušavih vina iz Moslavine.

Kako bi ocjenjivači bili što objektivniji, ocjenjivanje je bilo održano “na slijepo”. Prvi pjenušci u Moslavini počeli su se proizvoditi početkom 2000. godine te su moslavački vinari skupili 20 godina iskustva u proizvodnji, a na osnovu ovog drugog po redu ocjenjivanja, ocjenjivači su zaključili kako se moslavački pjenušci mogu mjeriti s ostatkom poznatijih hrvatskih vinskih regija.

Potencijal i terroir Moslavine je velik uzimajući u obzir autohtone sorte Moslavine Škrlet i Moslavac, koji su se pokazali kao izvrsna podloga za pjenušce.

Mjesta za napredak uvijek ima, pa se tako očekuje da će se kroz koju godinu rad i trud vinara isplatiti te će Moslavina postati jedna od regija s ponajboljim pjenušcima u Republici Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Više vijesti

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

Popovača

Nadolazećeg vikenda se povodom obilježavanja Dana grada Popovače i blagdana sv. Alojzija Gonzage održava niz različitih kulturnih, sportskih i zabavnih programa. U subotu, 15....

Kutina

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine gradonačelnik je održao prijem ženske juniorske boksačke reprezentacije koja se pripremala za Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava...

Kutina

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine održano je predstavljanje Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.