Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

OBNOVA ŠKOLA Za sve tri županijske škole stradale u potresu, osigurana su sredstva za obnovu

U utorak, 1. prosinca župan Ivan Celjak je sa suradnicima održao sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom.

Tema sastanka bili su projekti obnove u području obrazovanja. Za sve tri županijske škole stradale u potresu, osigurana su sredstva za obnovu: Ekonomsku školu Sisak, Prvu osnovnu školu Petrinja i Srednju školu Petrinja, navodi župan na svojoj Facebook stranici.

Sisak

Županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstvom financija gradit će novu Ekonomsku školu preko zajma Svjetske banke. Lokacija je uz novu Strukovnu školu Sisak.

Učenici i profesori Ekonomske škole dobit će napokon svoju zgradu u puno većem prostoru nego što su imali do sada kao “podstanari” Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak, koja je u vlasništvu Grada Siska. Omogućit će se i rad u jednoj smjeni.

Petrinja

Srednja škola Petrinja gradit će se u okviru objekta nekadašnje škole tvornice Gavrilović, također iz zajma Svjetske banke. Učenici će uz novu školu dobiti i sportsku dvoranu. Obnavljat će se i stara zgrada Srednje škole Petrinja koja će raditi na dvije lokacije, u starom objektu će biti dio gimnazijskog programa, a otvorena je mogućnost i uređenja Učeničkog doma.

Novu zgradu Prve osnovne škole Petrinja gradit će mađarska Vlada. Taj projekt je ujedno najveća donacija na potresom pogođenom području, a projekt u potpunosti vodi donator. Dosadašnja Prva osnovna škola Petrinja u centru grada također će ići u obnovu i dio je programa od 30 objekata koje radi Središnji državni ured.

Ono što je dobra vijest za Petrinjce, nakon što se zgrada obnovi, u njoj bi svoje mjesto trebale pronaći Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja kao i Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, Odsjek u Petrinji.

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.